Skip to main content
Waarom dit de beste website voor bezoekers is!

Waarom dit de beste website voor bezoekers is!

Allereerst is dit de beste website voor een bezoeker omdat deze website nu eenmaal "de beste website" heet. Verder is deze website de beste website voor een bezoeker omdat het aan een aantal factoren voldoet.

Een betrouwbare website

Deze website probeert een betrouwbare website te zijn. De vormgeving ondersteunt de inhoud. De menustructuur is consistent opgezet. De indeling van artikelen is steeds volgens dezelfde opbouw. Hyperlinks naar externe websites staan steeds onderaan bij "Meer weten?"

De website is transparant over het doel. U kunt informatie lezen over de beheerder. Er is een colofon met adres. De beheerder is te bereiken via telefoon of contactformulier.

De website houdt rekening met veiligheid. De privacy van bezoekers wordt gewaarborgd doordat we zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens verwerken: het contactformulier heeft alleen de hoognodige velden. We gebruiken alleen functionele cookies. En we hebben een privacyverklaring op de website.

Een dynamische website

Dit is een dynamische website en het werkt met een contentmanagementsysteem (CMS). De inhoud is makkelijk aan te passen via een browser. Daarmee kan de website makkelijker actueel gehouden worden. De website heeft een zoekfunctie waarmee de bezoeker informatie kan vinden. Het CMS heeft een uitgebreide mogelijkheid om rechten in te regelen. Ook is het eenvoudig om nieuwe functionaliteit toe te voegen. Zo zijn het contactformulier en de sitemap niet standaard en later aan de website toegevoegd.

Een gebruiksvriendelijke website

Deze website is gebruiksvriendelijk omdat het een duidelijke menustructuur heeft die de inhoud van de website op een logische manier beschikbaar maakt. De website heeft een kruimelpad waarmee bezoekers snel kunnen zien in welk deel van de website ze zijn. Verder heeft de website een sitemap waarmee bezoekers snel kunnen zien wat er allemaal op de website aanwezig is.

De website houdt zich aan webconventies: linksboven zit het logo dat doorklikt naar de homepage. Bovenaan is een menu met daaronder submenu items. Onderaan vindt u een privacyverklaring, sitemap, en algemene voorwaarden. De hyperlinks in de tekst zijn voorzien van een andere kleur en onderstreept. En door het "hover effect" wordt nog eens extra duidelijk gemaakt dat het item klikbaar is.

Elke pagina volgt een bepaalde indeling. De inhoud is in paragrafen opgedeeld en voorzien van tussenkopjes. Daardoor kan een bezoeker de inhoud snel tot zich nemen.

Het beheerdersgedeelte van deze website is geoptimaliseerd voor beheerders. Opties die niet gebruikt worden, worden niet getoond. Voor functionaliteit die vaak wordt gebruikt, zijn op het admin console snelkoppelingen gemaakt.

Een mobiele website

De website is mobielvriendelijk opgezet. De website is responsive en past automatisch de schermgrootte aan op het apparaat van de bezoeker. De website gebruikt een schreefloze letter van 20px die goed te lezen is op een mobiele telefoon. De hoofdmenu items zijn menukopjes die niet doorverwijzen naar andere pagina's. Daardoor zijn de submenu items op een mobiele telefoon goed bereikbaar.

Google mobile friendly test

google test mobile friendly

Bing Mobile Friendliness Test Tool

bing webmaster tools mobile friendliness

Een privacyvriendelijke website

Deze website is privacyvriendelijk want het houdt rekening met de privacy van de bezoekers. In de privacyverklaring wordt uitgelegd wat voor persoonlijke gegevens we verwerken (IP adressen en gegevens via het contactformulier). Ons contactformulier vraagt alleen enkele gegevens die nodig zijn voor de verwerking van uw reacties. We bewaren de gegevens maximaal 30 dagen in de database op de website.

De website gebruikt alleen sessiecookies die nodig zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken Google Analytics maar anonymiseren het laatste cijfer van het IP adres.

De communicatie tussen de bezoeker en website wordt via een beveiligde https verbinding beschermd. E-mail communicatie wordt met SSL/TLS via SMTPs verstuurd.

Een snelle website

De snelheid van deze website is goed. Volgens de online tool "Fit on a Floppy" past een pagina op een floppy. De website gebruikt niet teveel foto's. En de foto's zijn geoptimaliseerd

Fit on a Floppy

fitonafloppy website

Overige testen

Deze website is goed getest met verschillende testmethodieken: de Google Lighthouse testsuite die beschikbaar is in Google Chrome browser, en twee aanvullende diensten: GTMetrix en Yellowlab Tools.

Google Lighthouse

google lighthouse

GTMetrix

gtmetrix reports

Yellowlab Tools

yellowlab tools result

Waarom dit de beste website voor bezoekers is!

Is uw website ook de beste website voor bezoekers?

* volgens Peter Martin

© 2023 by db8.nl. All rights reserved.