Skip to main content
Doel van de beste website

Doel van de beste website

Er zijn heel veel slechte websites. En sommige goede websites kunnen door een paar aanpassingen in de beste websites veranderen. Deze "de beste website" is bedoeld om te laten zien waar een goede website aan voldoet. En wat u aan uw website kunt doen om hem te verbeteren.

Deze website is in meerdere talen. Omdat de maker ook andere taalgebieden dan zijn eigen wil inspireren om de beste website te maken. En ook om te laten zien hoe een meertalige website werkt die gebruik maakt van meerdere toplevel domeinnamen. 

Peter Martin maakt sinds 2005 websites en wil zijn klanten laten zien wat voor hun websites belangrijk is (en waarom). En hij wil u inspireren om uw eigen website te verbeteren.

Het ontstaan van de beste website

De beste drop ooitOp zaterdag 5 september 2020 was de maker van deze website, 's middags bij Landwinkel de Woerdt in Ressen (nabij Nijmegen, Nederland). Het is een winkel waar je lokaal verbouwde groente, fruit en zuivel kunt kopen. Het was heel druk. In de lange rij voor de kassa stond, viel zijn oog op een vak met ambachtelijke dropjes: "Klepper & Klepper presenteren: "De beste drop ooit" (volgens Klepper & Klepper)". Hij is geen dropliefhebber maar vond het een grappige verpakking. En een humoristische manier om de dropjes te promoten.

De maker liep al een tijdje met een idee rond om een website te maken om de kracht van het contentmanagementsysteem Joomla te laten zien. 's Middags bij een kopje thee inspireerde de dropjesverpakking hem voor een website naam.

De namen de-beste-website.nl en the-best-website.com waren nog vrij en hij besloot ze te registeren. Een dag later installeerde hij Joomla als meertalige website (Nederlands + Engels) en begon met het bouwen van de basisopzet. Op maandag besloot hij ook de Duitstalige (die-beste-website.de), de Franstalige (le-meilleur-site-web.fr) en Spaanstalige (el-mejor-sitio-web.es) domeinen te registeren.

Behalve dat de maker ook andere taalgebieden wil inspireren om ook de beste website te maken, geeft deze website u een goed idee hoe u Joomla kunt inzetten voor een meertalige website die gebruik maakt van meerdere toplevel domeinnamen. 

* volgens Peter Martin

© 2023 by db8.nl. All rights reserved.