Skip to main content
Waarom dit de beste website voor beheerders is!

Waarom dit de beste website voor beheerders is!

Allereerst is dit de beste website omdat deze website nu eenmaal zo heet. Deze website is de beste website voor beheerders omdat het aan een aantal factoren voldoet.

Een eenvoudig te onderhouden website

Deze website is eenvoudig te onderhouden. De website draait op Joomla, een gebruiksvriendelijk en populair open source Content Management Systeem (CMS).

Het CMS heeft een overzichtelijke gebruikersinterface zodat het plaatsen en aanpassen van content erg gemakkelijk is. Het CMS is optimaal ingeregeld zodat de beheerder alleen opties ziet die het nodig heeft. Verder heeft het CMS standaard een verwijzingsbeheer functionaliteit om foutieve links (die resulteren in 404 pagina's) om te leiden naar bestaande pagina's.

Een CMS bestaat uit software en software dient-up-to-date gehouden te worden. Het CMS stuurt als er updates beschikbaar zijn notificaties naar de beheerders. Het updaten gaat eenvoudig via de back-end van het systeem. Omdat deze website zo veel mogelijk bij de standaard functionaliteit (inclusief multilingual vanuit de core) is gebleven, zijn er weinig uitbreidingen geïnstalleerd. Dat maakt het onderhoud nog eenvoudiger.

Een flexibele website

Het voor deze website gebruikte CMS (Joomla) is gemakkelijk uit te breiden.

Joomla CMS heeft standaard multilingual functionaliteit beschikbaar. Joomla wordt standaard geleverd met een Engels (en-GB) taalbestand. Het taalbestand wordt gebruikt op de beheerders- en bezoekersinterface. Bijvoorbeeld voor taallabels ("lees verder"). Voor deze website zijn aanvullende taalbestanden geïnstalleerd: Nederlands (nl-NL), Duits (de-DE), Frans (fr-FR) en Spaans (es-ES).

Voor de vormgeving wordt Yootheme Pro gebruikt: een template en pagebuilder systeem.

De standaard functionaliteit is uitgebreid met functionaliteit die niet essentieel is voor de werking van de website. Het verwijderen van de uitbreidingen heeft geen invloed op de werking van de website voor de bezoekers:

  • Akeeba Backup Pro - Backups van de website
  • d2 Content Pro - Joomla Artikel editor geoptimaliseerd  
  • JCE Editor Pro - Een gemakkelijke tekst editor
  • OSMap Free - Site Map
  • PWT SEO - SEO optimalisatie
  • RSForms Pro - Formulieren
  • HTTPHeaders - Plaatsen van de juiste HTTP Security Headers
  • JCH Optimize - Comprimeren van CSS/JS

Een goed vindbare website

Deze website is voor zoekmachines geoptimaliseerd. De snelheid is geoptimaliseerd. De website werkt via een beveiligde verbinding (https). De website is mobiel toegankelijk. Er wordt rekening gehouden met toegankelijkheid.

Voor een goede zoekmachine optimalisatie (SEO) werkt de website met een logische semantische structuur. De opbouw van artikelen is consistent. De HTML structuur is goed opgebouwd. De vormgeving ondersteunt de inhoud. De inhoud van deze website is zelf geschreven en uniek. Met behulp van PWT SEO zijn alle artikelen SEO geoptimaliseerd.

Om het zoekmachines gemakkelijker te maken de website te indexeren, is de website zoekmachine vriendelijk (SEF) opgezet. Er is een sitemap beschikbaar die zoekmachines gebruiken om de website te indexeren. Via een robots.txt bestand wordt aan zoekmachines verteld dat de systeembestanden van het CMS niet geïnstalleerd hoeven te worden. De URL structuur is consistent opgebouwd.

Een meetbare website

Deze website maakt gebruik van Google Analytics. Welliswaar geanonimiseerd omdat we privacy belangrijk vinden. Ook gebruiken we Google Search Console om te zien op welke zoekwoorden bezoekers zochten voordat ze op deze site uitkwamen. Met behulp van die instrumenten wordt de website verder verbeterd.

Een social media vriendelijke website

Deze website maakt gebruik van een plugin die de OG meta Tags in de HTML output plaatst. Bij het delen van een pagina op een social media kanaal, haalt dat kanaal een titel + beschrijving + plaatje op van de website. Daarmee wordt het linkje naar deze website visueel aantrekkelijker gemaakt. Dat resulteert hopelijk in meer bezoekers voor deze website.

Een veilige website

De server software waar deze website draait wordt continu bijgewerkt. Het CMS is up-to-date, evenals de geïnstalleerde uitbreidingen. Er worden regelmatig backups gemaakt die versleuteld en offsite worden opgeslagen.

De verbinding van de bezoeker naar de website verloopt via een beveiligde (https) verbinding.

ssllabs ssltest

De HTTP Security Headers zijn optimaal ingeregeld.

http security headers

Er wordt gebruik gemaakt van moderne internet standaarden.

internet standards nl

De e-mail van deze website wordt via SMTPs (SSL/TLS) verstuurd. De e-mail maakt gebruik van anti spam maatregelen SPF records en DKIM signatuur.

Een winstgevende website

Deze website bevat geen webwinkel. De winstgevendheid is daarom niet direct te meten. Het doel van deze website is om u te informeren hoe u uw website kunt verbeteren. En indirect om te laten zien hoe goed Joomla CMS is voor een dergelijke multilingual website. 

 

Waarom dit de beste website voor beheerders is!

Is uw website ook de beste site voor beheerders?

* volgens Peter Martin

© 2023 by db8.nl. All rights reserved.