Skip to main content
Website gemaakt door

Website gemaakt door

Deze website is gemaakt door Peter Martin uit Nijmegen (Nederland, Europa). 

Werkzaamheden

Peter is al jaren als ondernemer actief.

db8 - Joomla Specialist

In 2005 startte Peter met zijn eigen bedrijf db8.nl. Hij maakt websites en programmeert webapplicaties voor bedrijven en organisaties. Verder biedt hij website-ondersteuning (inhoudelijk en technisch) en geeft online marketing advies.

data2.eu - AVG Tool

Vanaf mei 2018 wordt de Europese AVG privacy wetgeving nageleefd. Om het voor organisaties gemakkelijker te maken om een AVG verwerkingsregister op te zetten, heeft hij als mede-oprichter van data2.eu online software daarvoor ontwikkeld.

Vrijwilliger

Verder is Peter actief als vrijwilliger bij verschillende initiatieven. 

Internationale Joomla Community

Joomla is een populair open source softwarepakket om dynamische websites mee te bouwen. Het wordt ondersteund door vrijwilligers van over de hele wereld.
Peter is actief:

  • 2006 - nu - Global Moderator Joomla Forum
  • 2006 - nu - Spreker op (inter)nationale Joomla congressen
  • 2013 - nu - Software ontwikkeling (patches) voor Joomla CMS

Peter was actief:

  • 2009 - 2014 - Community Leadership Team (CLT)
  • 2015 - 2019 - Pizza Bugs & Fun in NL, een evenement om fouten in Joomla CMS op te lossen
  • 2016 + 2017 - Google Summer of Code (GSOC) mentor
  • 2017 - Operations Department Coordinator
  • 2017 - Joomla Boards of Directors

Open Coffee Nijmegen

Open Coffee is een initiatief dat in London (Engeland) ontstond om ondernemers die elkaar via social media communiceerden, ook in het echt samen te brengen. In 2009 startte Peter met Open Coffee Nijmegen. Bij het maandelijks netwerk-evenement ontmoeten ondernemers uit allerlei branches andere inspirerende ondernemers onder het genot van een kopje koffie (of thee). Sinds 2019 werken ze met thema's waarbij enkele ondernemers als expert worden uitgenodigd om anderen te informeren over die thema's.

Linux User Group Nijmegen

In 2012 startte Peter een Linux User Group om kennis over het besturingssysteem uit te wisselen. Hij co-organiseert de maandelijkse bijeenkomsten. Elke maand worden er een of twee Linux georienteerde onderwerpen behandeld.

Joomla User Group Arnhem/Nijmegen

In 2018 werd Peter co-organisator van een Joomla User Group. De ene maand is er een bijeenkomst in Arnhem, de andere maand in Nijmegen. Peter organiseert de Nijmeegse bijeenkomsten.

Open Source Software 

Peter houdt van de vrijheid en de mogelijkheden die open source software aan gebruikers biedt. En aan de mogelijkheid van het vrijelijk kennisdelen die alleen binnen open source communities mogelijk is. 

U kunt gesloten source software alleen gebruiken na het akkoord gaan met de door de fabrikant opgestelde voorwaarden. Die voorwaarden verschillen per fabrikant en softwarepakket. De voorwaarden beschermen de fabrikant maar beperken de vrijheid van de gebruiker. Bij open source software zijn de voorwaarden juist bedoelt om de gebruiker te beschermen. Verder zijn er een aantal veelgebruikte licenties (bijv GPL, MIT, BSD) zodat je als gebruiker niet keer op keer nieuwe voorwaarden hoeft te lezen.

Bij open source software bent u niet afhankelijk van een fabrikant. Als de samenwerking niet goed bevalt, kunt u een andere partij inschakelen. De broncode van de software is open en kan/mag aangepast worden.

Open source software maakt het mogelijk om sneller software te ontwikkelen. Software developers kunnen in hun projecten andere open source libraries gebruiken en daarop voortbouwen. Ook is het vaak makkelijker om verbeteringen te delen met de makers die het dan in toekomstige versies kunnen opnemen.

In principe maakt Peter alleen gebruik van open source software. De enige uitzondering is een IDE (ontwikkelomgeving) waarin hij zijn software programmeert. Die is helaas gesloten source software maar bood dusdanig veel functionaliteit dat hij deze uitzondering heeft gemaakt.

Meer weten?

* volgens Peter Martin

© 2023 by db8.nl. All rights reserved.