Skip to main content
Een flexibele website

Een flexibele website

De beste website is een flexibele website. Hoe flexibel is uw website? Kunt u de functionaliteit gemakkelijk uitbreiden?

Een flexibele website

De functionaliteit van een statische HTML website is praktisch niet uit te breiden. Een dynamische website maakt gebruik van een CMS. En indien u een goed CMS heeft gekozen, is de functionaliteit gemakkelijk uit te breiden.

Functionaliteit

De standaard functionaliteit van een website is het tonen van informatie aan bezoekers. Om uw bezoekers de mogelijkheid te geven om met u of met andere bezoekers te communiceren, kunt u een flexibele website uitbreiden met nieuwe functionaliteit. U kunt zelfs financiële transacties met uw bezoekers aangaan als u het CMS uitbreidt met webwinkel functionaliteit. Denk bij het toevoegen van extra functionaliteit aan de volgende mogelijkheden: 

Maatwerk formulieren

Heeft u formulieren in uw website om gestructureerd te communiceren met uw bezoekers? Heeft u een flexibele website in de zin dat u gemakkelijk nieuwe formulieren kunt toevoegen? Kunt u uw formulieren gemakkelijk veranderen?

Een forum

Voor sommige websites kan het interessant zijn als hun bezoekers in het openbaar informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Hou er rekening mee dat u tijd dient vrij te maken voor het modereren van de berichten. Forums trekken namelijk niet alleen gewone bezoekers aan maar ook spammers.

Een fotogalerij

Met een fotogalerij maakt u het eenvoudiger om op een gestructureerde manier foto's op uw website te plaatsen en aan bezoekers te tonen. Hoe flexibel bent u met het toevoegen van foto's aan uw website? Kunt u uw website uitbreiden met een fotogalerij? 

Een webwinkel

Webwinkels zijn een veelgevraagde website uitbreiding. Hoe gemakkelijk is uw website uit te breiden met een webwinkel? Heeft u een flexibele website en kunt u daarin een webwinkel integreren?

Let op bij nieuwe functionaliteit

Houd bij het toevoegen van nieuwe functionaliteit rekening met de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Onderzoek vooraf de impact op de snelheid: in hoeverre maakt een uitbreiding de website minder snel? Wordt de functionaliteit goed onderhouden door de originele developers? Welke impact heeft de uitbreiding op de veiligheid van de website?

Een flexibele website

Is de functionaliteit van uw website gemakkelijk uit te breiden?

* volgens Peter Martin

© 2023 by db8.nl. All rights reserved.